رسیدن به اندام ایده آل یکی از هدف های همه ی کسانی است که به ورزش های بدن سازی علاقه مند هستند. اندام زیبا و متناسب نیازمند برنامه ی تغذیه ای و ورزشی دقیق و زیر نظر متخصصان ورزش و تغذیه می باشد. شاید شما خوانندگان این مقاله هم به فکر استفاده از مکمل های ورزشی باشید. عضو جدانشدنی باشگاه های بدن سازی. خیلی از افراد بر این باور هستند که داشتن یک اندام عالی و بی نقص بدون مصرف مکمل های تغذیه ای و تزریقی امکان پذیر نیست. و اگر به دنبال پیدا کردن یک مکمل تغذیه ای خوب گشته باشید، با دیدن برندهای مختلف در مغازه ها و سایت های مختلف کمی سردرگم شده اید. برای فهمیدن نکات مهم خرید مکمل های ورزشی ادامه ی مقاله را بخوانید.
آیا مکمل های تغذیه ای ورزشی بدون عوارض هستند؟
سازمان بهداشت جهانی (FDA) اعلام کرده است که بعضی از این مکمل ها میتوانند همراه با عوارض باشند. شاید این گفته ی ابن سینا را شنیده باشید که: هر چیزی کمش دارو، متوسطش غذا و زیادش سم است. مکمل های ورزشی نیز از این گفته مستثنی نیستند. مصرف تمام مواد دارویی و مکمل و ویتامین ها بیش از حد مجاز و نیاز بدن، میتواند عوارض مختلفی را بر بدن بگذارد. در میان مکمل های ورزشی، با مصرف مکمل های تستوسترون، کراتین، مکمل های انرژی زا و همین طور چربی سوزها دچار عوارضی خواهید شد. برای مثال مصرف پودرهای وی برای بعضی از افراد عوارضی چون دلپیچه و دلدرد را به همراه دارد. این عوارض خفیف به علت عدم تحمل لاکتوز در بدن فرد است. بیشترین عوارض ناشی از مکمل های ورزشی، از سوی مکمل های هورمونی گزارش شده اند.
برای مثال مصرف مکمل های آندروژن دار برای خانم ها با ریزش مو، کلفتی صدا، رشد موهای زائد و تورم کبدی همراه خواهد شد. با تمام این تفاسیر مصرف مکمل های ورزشی برای سرعت بخشدن به روند عضله سازی و پرورش اندام امری اجتناب ناپذیر است. از این رو بهترین راه برای مقابله با این عوارض و به حداقل رساندن آن ها این است که از مصرف خودسرانه ی مکمل های تغذیه ای خودداری نمایید و زیر نظر یک متخصص ورزشی یا تغذیه به مصرف برسانید. برای خرید انواع لیبل اصالت کالا میتوانید با واحد فروش سامان سلامت در تماس باشید.
مکمل های ورزشی تقلبی چه ویژگی هایی دارند؟
بعضی شرکت های تقلبی با بسته بندی های مشابه محصولات مکمل، سعی در فروش مواد بی کیفیت، تاریخ گذشته و جعلی را دارند. این مکمل ها در ظاهر کارایی و تاثیر گذاری بیشتری دارند اما عوارضی که بر جا میگذارند پرخطر و جبران ناپذیر می باشد. استفاده از مواد مخدر، مواد بی کیفیت و درجه ۲ و ۳، مواد اولیه ی ارزان و تاریخ مصرف گذشته از موارد اصلی این کالای تقلبی میباشد.
چگونه مکمل های تغذیه ای اصل را از فیک شناسایی کنیم؟
بهترین و مطمئن ترین راه برای خرید مکمل های تغذیه ای، تهیه ی آنها از داروخانه های معتبر و سایت اصلی شرکت سازنده ی آن میباشد. به یاد داشته باشید که تمام کالاهای وارداتی که زیر نظر سازمان غذا و دارو باشند، با نشان اصالت از سوی این سازمان تایید شده اند. با ارسال کد ۱۶ رقمی زیر لایه ی اسرچ و ارسال آن به ۲۰۰۰۸۸۲۲ میتوانید از اصالت کالای خریداری شده مطمئن شوید. توجه به قیمت خرید گام بعدی در تشخیص کالای اصل می باشد. هیچ شرکت معتبری محصول خود را به زیر قیمت بازار صادر نمیکند. هیچ ارزانی بی دلیل نیست. بنابراین با دیدن کاهش قیمت چشمگیر یک مکمل تغذیه ای وسوسه ی خرید آن را به ذهن خود راه ندهید. در این مورد کمک گرفتن از یک فرد مطمئن که در خرید مکمل های ورزشی تجربه دارد، میتواند به یافتن برند معتبر و قیمت مناسب مد نظر شما کمک کند.
سایر راه های تشخیص مکمل های تقلبی از اصل
- به آرم و هلوگرام درج شده بر روی بسته بندی دقت کنید و آن را با نمونه ی اصل ارائه شده در سایت اصلی شرکت تولید کننده مطابقت دهید. برچسب اصالت کالا باید بدون آسیب و دست نخورده باشد. هرگونه جعل آرم اصلی و هلوگرام تغییر در فونت و رنگ نوشته ها و هر تغییر محسوس در مقایسه با محصول خرید قبلی نشان دهنده ی جعلی بودن مکمل می باشد.
- به درپوش و درب قوطی های مکمل ها دقت کنید. بسته بندی درب محصولات اصل به صورت کاملا پلمپ می باشد. روی دهانه ی ظرف با لایه ی آلومینیومی کاملا پوشانده میشود تا مانع از ورود هوا و رطوبت به محتویات بسته شود. همچنین بر روی این لایه یک پد که معمولا از جنس پنبه است قرار داده می شود. در صورت مشاهده ی هرگونه درز، بازشدگی و نامنظم بودن درپوش با یک متخصص مشورت کنید.
- به بسته بندی محصول دقت کنید. اگر محصول اصل را از نزدیک دیده باشید پیدا کردن تقلباتی که در بسته بندی کالا صورت گرفته باشد راحت است. کیفیت بسته یا پاکت، لیبل ها و درب قوطی با جنس اصل تفاوت چشمگیری دارد.
- برچسب روی بسته بندی را با اطلاعات شرکت مطابقت دهید. به اطلاعات درج شده بر روی لیبل اطلاعات همچون، تاریخ ساخت و انقضا و آدرس شرکت دقت کنید. وزن مکمل، مواد تشکیل دهنده ی آن را با اطلاعات اصلی موجود در سایت تطبیق بدهید.
- طعم و بو و ظاهر مکمل را بررسی کنید. مکمل ها نباید بوی بد و نامطبوعی داشته باشند. طعم مکمل نباید با چیزی که بر روی برچسب اطلاعات مغایرتی داشته باشد. پودرهای مکمل باید یک دست و یک رنگ باشند.
- افزایش یا کاهش ناگهانی وزن و پف کردن بدن بعد از مصرف مکمل ها ممکن است نشان دهنده ی تقلبی بودن آن باشد.
- مکمل های کیسه ای به صورت زیپی عرضه می شوند. از خرید مکمل های کیسه ای به جز این شکل خودداری نمایید.
- پلمپ درب قوطی باید محکم، بدون زدگی و به شکل پلمپ بادی باشد.
- به شکل ظرف توجه نمایید. اغلب مکمل های سطلی موجود در بازار تقلبی هستند. قوطی های با رنگ های متفاوت با شکل اصلی، بدنه های شفاف که محتوی داخل قوطی قابل دیدن باشد تقلبی می باشند.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی روش های تشخیص مکمل های اصل از فیک به طور مفصل اشاره شد. اگر برای اولین بار قصد خرید محصولات مکمل تغذیه ای ورزشی را دارید، بهتر است با یک فرد باتجربه مشورت کنید. یادتان باشد، مصرف خودسرانه مکمل های ورزشی عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد. با خرید از مراکز معتبر و داروخانه های معتبر دست متقلبان را در سودجویی ببندید. امیدواریم با نوشتن این مقاله قدمی هر چند کوچک در جهت افزایش آگاهی هم وطنانمان برداشته باشیم.
پیشنهاد مقاله های مشابه :
راه های تشخیص لوازم ارایشی اصلی و تقلبی در بازار